Chevrolet's kennel - Schnauzer p/s

 

                        

 

OM OSS / ABOUT US

Jag heter Ulrika Hjort och det är jag som är innehavare av Chevrolet's kennel. 2019 kommer vår dotter Jennie ingå som delägare. Hon är redan nu en stor del i kenneln i form av en superduktig handler och hundförare.

Jag (Ulrika) har under min uppväxt haft både Dvärgschnauzer, Schnauzer och Riesenschnauzer i olika färgvarianter. Så att jag skulle fortsätta med en av dessa storleksvarianter var självklart för mig. Min första egna Schnauzer p/s köptes -85, Ferrums Chartreuse "Heidi".

1998 köpte jag SE UCH Mascárs Måatiee "Moa" tillsammans med min mamma. Moa blev stamtik i kenneln då hon födde sin första kull hos oss 2002 (min mamma som lagt grunden till mitt stora schnauzer intresse gick bort 2001 så hon fick tragiskt nog aldrig uppleva Moas valpar).

Vår dotter Jennie f 2001 är involverad i kenneln sedan barnsben, hon är uppväxt med schnauzer och har blivit en mycket duktig handler och kenneltjej. Hösten 2017 började hon Hundsportsgymnasiet i Forshaga och med sig har hon "Swea". 

2019 blev hon även delägare i kenneln och vi ser fram emot massor av roliga år tillsammans!

Jennie och Sweas dotter Cajsa.

Jonas (min man och Jennies pappa) är med som support, stöd och bärhjälp ;). Han fixar allt runt omkring och finns till för både oss och valpköpare både hemma och på utställningar.

Vårt kennelnamn Chevrolet's blev godkänt 1991 och under vårt prefix har även fötts en kull Riesenschnauzer p/s (1992) samt en kull Dvärgschnauzer p/s (2010).

I familjen finns fem Schnauzrar p/s:

SE UCH NO UCH SKBV Justice Artax's Angels "Swea" f 2013, import från Polen

SE UCH NO UCH SKBV NORD JV-15 NO JV-15 Chevrolet's Altea America "Rut" f 2014

NO JV-17 NO UCH SE UCH SKBV Chelsey Saltus Ze Zahrabske "Wera" f 2016 (delägs med Adiolas kennel), import från Kroatien.

KBNV -18 KBNJV-18 NO JV-18 NORD JV-18 SE JV-19 SE V-19 SKBV SE UCH NO UCH DK UCH FI UCH Chevrolet's Festipop "Cajsa" f 2017

Chevrolet’s D’America The Beautiful ”Laila” f 2019

 


Jag har gått SKK's alla hunduppfödarutbildningar: Genetik, Parning/valpning, Utfodring, Anatomi, Valpens Beteende och Juridik.

Under hösten 2017 påbörjade jag min utbildning som Kennelkonsulent inom SKK.

Vi har en liten uppfödning och sätter en sund och frisk hund med bra mentalitet i första hand, följt av bra exteriör och päls. Kontakten med våra valpköpare sätter vi stort värde på och vi står alltid till förfogande med råd, tips och hjälp för de som vill. Vi arrangerar valpträffar och försöker i möjligaste mån få så många som möjligt av våra uppfödda valpar att göra MH (Mentalbeskrivning) eller BPH, för att följa upp de kullar vi fött upp.

HD röntgen är viktigt både för hundägaren, rasen och uppfödaren, och för de som vill följa med, samlar vi valpköpare, på en gemensam resa för HD röntgen till Göteborgs djurklinik (där proffsig och mycket utbildad personal röntgar hunden för allra bästa resultat) när valpen är mellan 12-18 mån.

 www.goteborgsdjurklinik.se 

 

 

Välkomna in i Chevrolet's-familjen!

Ulrika Hjort 2019

Chevrolet's kennel är medlem i: Svenska Kennelklubben, Svenska Schnauzer Pinscher Klubben, Schnauzerringen, Royal Canin Breeder Club, Agria Breeders club.

Vi är innehavare av Svenska Schnauzer Pinscherklubbens uppfödarmedalj för 10 års förtjänstfull uppfödning av Schnauzer p/s.

Ulrika är innehavare av Svenska Schnauzer Pinscher klubbens förtjänsthetstecken i silver.  

 

VI ANVÄNDER ROYAL CANIN, MED MYCKET GOTT RESULTAT, TILL ALLA VÅRA HUNDAR!